Studija slučaja distributivni centar “DELHAIZE”

Koving je kompanija koja iza sebe ima nekoliko hiljada uspešnih implementacija najrazličitijih sistema tehničke zaštite u poslednjih 25 godina, prešavši razvojni put od implementatora klasičnih sistema za zaštitu do sistem integratora svih sistema tehničke zaštite i bezbednosti. Stečeno iskustvo nam je omogućilo da kreiramo jedinstvena rešenja koje u sebi integrišu širok spektar različitih sistema i proizvoda.

Pa ipak ono čime se možda najviše ponosimo je “Delhaize” distributivni centar, nedavno otvoren, gde smo integrisali nekoliko različitih sistema tehničke zaštite u jednu objedinjenu platformu. Integracija preko 13 različitih sistema tehničke zaštite omogućila je praćenje ključnih poslovnih procesa u realnom vremenu, praćenje statusa opreme, te analizu kritičnih tačaka poslovnog modela. Za kraj smo ostavili možda najbitniju stvar, objedinjavanje i automatizaciju kada su u pitanju kritični događaji, bilo koje vrste. Implementacijom opreme, procesa, standarda i operativnih aktivnosti u integrisanu informacionu upravljačku platformu stvara se sinergija sistema. Ta platforma omogućava menaždmentu inovativnost u poslovanju, što je kamen temeljac budućeg profita i principijelnog sprovođenja korporativne strategije. Upravo ova platforma je dodatna vrednost koju obezbeđujemo svojim korisnicima i predstavlja mnogo više od pukog zbira ugrađenih uređaja tehničke zaštite. Neke od najbitnijih odlika ove unificirane platforme su zaštita i unapređenje profita, zaštita informacija i imovine, transformacija operativne efikasnosti u efektivnost, analiza i unapređenje poslovnih procesa, disciplina u sprovođenju korporativnih pravila, nove strateške tehnologije, kao i vitalne poslovne informacije za top menadžment.

Takođe ova platforma pored analize podataka poslovanja, ostvaruje značajnu uštedu u ljudskim resursima, jer je veliki broj operacija automatizovan, te zahteva niži nivo angažovanja od strane korisnika.

Projektovanje i grube radove na ovom objektu je izvela kompanija Arxikon gradnja d.o.o. koja u svom portfoliju ima projekte kao što je rekonstrukcija i adaptacija poslovnih prostora za Pireus Banku, Mercedes, Hotel Metropol, Cherry, itd… Centralno distributivno skladište “DELHAIZE” u Staroj Pazovi (površine 72000 m2) spada među najveće “greenfield” investicije u Srbiji tokom 2013/2014 godine, a Arxikon gradnja d.o.o. je u rekordno kratkom roku uspela da uradi kompletan posao. Oni su Kovingu poverili izradu kompletne unutrašnje instalacije, koja je urađena profesionalno i efikasno kao što se i očekuje od ovako renomirane kompanije.

Sama kompanija Delhaize Serbia izrazila je zadovoljstvo načinom izvođenja, brzinom i efikasnošću obavljenog novoizgrađenog objekta, što je i pokazatelj uspešne dugogodišnje saradnje sa Kovingom.

Povratak na događaje

© Copyright 2013 - Koving d.o.o. - Created & hosted by FSD